Kablosuz Ağ Çözümleri

"Avantaj Sağlayın!"

Fiber Optik Sistemler

Kablosuz Ağ Çözümleri

Kablosuz Ağ Sistemleri ; dijital sinyallerin RF radyo frekanslarına çevrilerek hava yolu ile iletilmesi prensibi ile çalışan sistemlerdir. Günümüzde internet erişim gereksinimi duyan cihaz (Internet Of Things – Nesnelerin İnterneti) sayısındaki hızlı artış beraberinde erişim teknolojilerine olan ihtiyacı da arttırmıştır. Özellikle yeni teknolojilerle üretilmiş cihazların çoğunda kablosuz bağlantı ana erişim yöntemi olarak kullanılması kablosuz ağ çözümlerine olan yönelimin artmasını, dolayısı ile kablosuz ağ teknolojilerinin hızla gelişmesini sağlamıştır.

Kablosuz Ağ çözümleri wifi ve wimax teknolojileri ile işletmelerin her alanında kullanılmaktadır. Yerel iletişim ağ ortamlarında hızla mobilite durumunun artması ve kablo bağlantısının zor oladuğu ortamlar için, ” kablosuz ağ çözümleri ” kullanılarak, hız kalitesi yüksek seviyeye ulaşmıştır.

Kablosuz Ağ sistemleri özellikle Wifi ve Wimax  çözümleri, şirket içi kapalı ve açık ortamları desteklemektedir. Bu sayede, özellikle büyük kampüs alanlarında, kablo bağlantısının zor olduğu binalar arası bağlantılarda kablosuz ağ çözümleri yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kablosuz ağ teknolojileri Wimax ve Wifi

Wimax (Worldwide Interoperability for Microwave Access- Mikrodalga Erişimi için Evrensel Uyumluluk) teknolojisi, mobil istasyonlar için yaklaşık 15 km çapında bir alanda etkin iken sabit istasyonlar için yaklaşık 50 km lik bir alanda etkindir. Ayrıca yüksek hızda kablosuz internet erişimi sağlamakla birlikte, daha verimli bir bant genişliği kullanımı sunmaktadır. Wimax , uzun mesafelerde daha fazla veri iletimine olanak tanıyan ikinci nesil bir protokoldür. Wifi teknolojisi günümüzde kullanılan kablosuz internet erişimini sağlamaktadır. Ortalama 30 m-100 m mesafesinde internet erişimi sağlayıp IEEE 802.11 standardını kullanırken; Wifi ‘ye göre daha gelişmiş bir sistem olan Wimax, IEEE 802.16 standardını kullanmaktadır.

Wimax ve Wifi arasındaki Benzerlik ve Farklar

wimax wifi fark
Wimax
, Wifi ve Ethernet teknolojileri ile aynı mantıksal bağlantı katmanını kullanmaktadır. Bu sayede hem geniş alan ağı, WAN , hem de yerel ağ bağlantısı, LAN,  Wimax ile köprülenebilir. Böylelikle Wimax altyapı ile uyumlu bir şekilde kullanılabildiğinden  büyük bir avantaj sağlamaktadır. Wifi teknolojisinde ise kullanıcılar bir erişim noktasına aynı anda birçok istek gönderirler. Gönderilen bu istekler rastgele sıralanır, erişim noktasından uzakta olan kullanıcılar, bağlantının mevcut olmadığını düşünüp defalarca bağlantıyı sonlandırabilirler. Wimax teknolojisinde ise bağlantı kurmak isteyen kullanıcılar belirli bir istek gönderdiklerinde bu istekler kullanıcının uzaklığına göre de belirli bir zaman için bağlantı hakkı verilir. Böylelikle bant genişliği çok daha verimli bir şekilde kullanılmış olur. Bunun yanında Wifi ‘den farklı olarak Wimax teknolojisi;

  • Direkt olarak anteni görmeye gerek olmama,
  • Görüş hattı olmadan erişim sağlama,
  • Daha fazla bant genişliği sunma,
  • Herhangi bir ağa erişmek için lisanslı spektrum kullanma gibi imkanlar sunmaktadır.

En küçük ölçekli alan ağı PAN’dır (personal area network-kişisel alan ağı). Bluetooth gibi teknolojilerle kısa mesafelerde cihazların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar. Şebeke ölçeği açısından daha gelişmişi, yerel alan ağıdır (local area network, LAN). Yerel alan ağının en bilineni Wifi dir. En gelişmiş alan ağı olan Wan – Metropol Alan Ağı olarak yaygın bir şekilde Wimax kullanılmaktadır. Wimax teknolojisinin Wifi ’den en büyük farkı hız değil kapsama alanıdır. Wimax , Wifi ‘den çok daha geniş bir mesafeye iletim yapabilmektedir.

Kablosuz Ağ Çözümleri  Avantajları

Kablosuz Sistemler, ilk olarak kablolu bağlantı imkanı olmayan yerlerde hızlı ve acil haberleşme sağlayabilmek için geliştirilen teknolojidir. Daha sonra yaygınlaşarak Ağ sistemlerinin her aşamasında kullanılmaya başlanmıştır. Kablosuz ağ sistemlerinin en büyük avantajı hiç bir kablo bağlantısına ihtiyaç duymadan istenen cihazların birbirleriyle kolay bir şekilde kesintisiz haberleşme sağlayabilmesidir. Kablolu sistemler, her cihaz için ayrı bir Cat kablo ihtiyacı duyarken, Kablosuz Sistemler çok geniş bir alandaki tüm cihazlara farklı bağlantı noktaları üzerinden kablosuz bağlantı ile aynı anda iletişim kurabilme imkanı sunar. Kablosuz Bağlantı Çözümleri ile sunulan avantajlar:

  • Öncelikle Kablo alt yapı maliyetleri düşer.
  • İş süreçlerinizin hızlanmasını bununla birlikte verimliliğin artmasını sağlamaktadır. Böylelikle zamandan büyük ölçüde tasarruf sağlar.
  • Kurulum ve yapılandırması daha kolaydır.
  • Aynı anda çok geniş kullanıcı kitlesine ulaşılabilir.
  • Kablolu bir yapıya sahip olmadığından olumsuz hava şartlarında da çalışabilir.
  • Geniş alanlara , yüksek hızda veri transferi yapılabilir.

Boğaziçi Güvenlik Sistemleri , Kablosuz Ağ Çözümleri konusunda profesyonel alt yapısı ve uzman kadrosu ile müşterilerin ihtiyacına cevap verecek en doğru çözümleri titizlikle sunmaktadır. İşletmeler için Yapısal Kablolama ve Kablosuz Ağ Sistemleri için gerekli hizmeti kurumsal olarak veriyoruz. Sizde kurumunuzu bir adım daha ileri götürmek istiyorsanız  Kablosuz Ağ Çözümleri hizmetlerimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


İhtiyacın olanı buldun mu?

İhtiyacın olanı bulduysan bizimle iletişime geçebilirsin.
İletişim

Güvenlik ipuçları

  • Dış kapınızın her zaman kilitli olduğundan emin olun..
  • Balkon ve teras kapılarınızın içeriden kilitlenebilir olmasına dikkat edin..
  • Delinme olanağı olmayan emniyetli kilit göbekleri kullanın..
  • Evde çalışan ve kapının anahtarını kullanan hizmetli kişiler işten ayrıldığında kilitlerini değiştirin..
  • Tatile çıkarken posta kutunuzun anahtarını güvendiğiniz bir komşuya teslim ederek fatura ve zarf birikmesini engelleyin..
  • Kapıda zincir ve emniyet kilidi bulundurun..